Mauritius

Indiska oceanens paradisöar

 

Resor till Indiska Oceanen är ett fantastiskt alternativ för dig som drömmer om vajande palmer, kritvita sandstränder och turkosa laguner. Här finns världens vackraste stränder, storslagna solnedgångar, utsökt mat och historia. Indiska oceanen är världens tredje största hav och har många länder med kusten mot havet, i indiska oceanen finns det cirka 30 nationer.

Mauritius

En resa till Mauritius är perfekt för den som vill kombinera strandlivet med ett stort utbud av aktiva äventyr. Mauritius är en vacker ö med nationalparker, regnskogar och enastående berg. Här finns massvis med lyxiga stränder och vackra korallrev!

X=200&V=8_Masaisunset

Det är en året runt ö, det tropiska klimatet gör landet till en perfekt destination året om. Varma tropiska dagar och svalare kvällar under sommarhalvåret. När det väl kommer en liten regnskur är det otroligt uppskattat med lite svalka. Bluebay är utnämd för att vara den bästa stranden att snorkla vid. Här är vattnet kristallklart och korallreven fantastiska. Passa på att besök en annan värld för en stund och snorkla eller dyk bland korallreven och de färgglada fiskarna. Det är en oförglömlig upplevelse med fantastiska undervattensmiljöer. Här finns det även mysiga båtar med glasbotten man kan åka ut med när man ska snorkla.

 

Några måsten på resan är att besöka huvudstaden Port Louis med sin kända franska kolonialarkitektur och gatmyller. För många är även maten en av höjdpunkterna under en resa till Mauritius. En riktig kulturell buffé med det bästa från det kinesiska, indiska, europeiska och afrikanska köket.  Även ett besök till en av de romfabriker som finns på ön för att lära dig mer om deras kända rom gjort på lokalt odlat sockerrör är att rekommendera.

 

Afro-Caribbean har många härliga och välbalanserade resor till Indiska oceanen. Här kan man välja mellan många olika typer av paketresor med fokus på sol och bad, äventyr eller kombinera det bästa av båda världar.